De stichting

In 2009 is er een stichting opgericht met als doelstelling om de persoon van Mr  Arnold Kerdijk, een prominent politicus uit het einde van de negentiende eeuw, onder het stof der geschiedenis vandaan te halen. Kerdijk, oprichter en eerste voorzitter van de Vrijzinnig Democratische Bond (VDB), was een sociaal bewogen man, met grote verdiensten op het terrein van het kiesrecht, het onderwijs en het maatschappelijk werk. Maar bovenal heeft hij een voorname rol gespeeld in de zogenaamde “Sociale Kwestie”.

Zoals door Paul Scheffer is beschreven bestaan er evidente parallellen tussen de uitdagingen van onze huidige multiculturele maatschappij en de sociale kwestie van weleer. Volgens hem zou de verheffingsgedachte uit de negentiende eeuw heruitgevonden moeten worden. De stichting “Kerdijk Actueel” heeft op zich genomen om deze interessante gedachte verder uit te werken.

Comité van aanbeveling:
Prof. Mr. Dr. Frits Bolkestein, Drs. Femke Halsema, Prof. Mr. Erik Jurgens, Prof. Dr. James Kennedy, Mr. Jacob Kohnstamm, Prof. Dr. Dick Kuiper, Dr. Dick Pels, Prof. Dr. Paul Scheffer, Mr. Winnie Sorgdrager, Drs. Hans Verkoren.

Sponsoren:
De M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting, Het Centraal Bureau voor de Statistiek, De Centrale Commissie voor de Statistiek, Felix Meritis, ING Nederland, Notariskantoor Mr. E.D.J. Ten Hoor, de Maatschappij tot NUT van ’t Algemeen, Shell Social Investments, Woningbouwvereniging Ymere.

Raad van toezicht:
Drs. Wouter van der Kolk (voorzitter), Mr.  Henk Grootveld, Prof. Mr. Constantijn Kelk, Ir. Jop Wolff.

Dagelijks bestuur:
Ir. Wibo Schepel (directeur).


Advertenties

2 gedachten over “De stichting”

 1. Jan en Miep de Wildt Wijk aan Zee gezegd:

  tav. Wibo Schepel

  In onze vakantie hebben mijn vrouw en ik met veel interesse en plezier de biografie van Arnold Kerdijk gelezen. We willen u graag complimenteren met deze boeiende publikatie.

  We kregen het boek van Kaarlo Schepel, die wij jaarlijks ontmoeten bij het Tata Chess Tournament in Wijk aan Zee. Hij slaat dan bij ons zijn schaakmateriaal op.
  Hoe klein kan de wereld zijn: wij hebben ook regelmatig contact met Wouter en Maisa. Wouter is een studiegenoot van me.
  Het is een mooi initiatief om als nazaten van Arnold Kerdijk zijn nagedachtenis zo in ere te houden.

 2. leuk om te zien u foto groeten togoo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s